Selv en fotballidiot kan kose seg med andre aktiviteter om sommeren, og såkalte padlebrett har blitt en favoritt blant mange. I den forbindelse er det mange som velger å kjøpe en våtdrakt, men hva er egentlig fordelene med bruk av våtdrakter?

Våtdrakten holder deg varm

Det trenger ikke å koste en formue å kjøpe slitesterke våtdrakter, og det gjelder både våtdrakt dame og våtdrakt herre. Det er selvfølgelig viktig å velge en våtdrakt som passer godt, ellers vil drakten bli liggende ubrukt.

Hovedformålet med våtdrakten er selvfølgelig å holde deg varm på kjølige dager. Det er viktig å huske på det ved valg av våtdrakt. For en vanlig nybegynner vil en 3 mm våtdrakt være et godt valg, den vil være passende ved vanntemperaturer mellom omtrent 8 og 17 grader. Ved høyere temperaturer er det mer komfortabelt uten våtdrakt, og ved lavere temperaturer kan du vurdere en tykkere våtdrakt.

Ekstra trygghet og sikkerhet med våtdrakt

Våtdrakten har flere ekstra funksjoner, i tillegg til å holde deg varm. Drakten er et ekstra beskyttende lag, som kan være gull verdt når det gjelder å unngå små skrammer eller sår. Dessuten vil våtdrakten gi noe mer flyteevne og oppdrift. Det er selvfølgelig ingen komplett redningsvest, men våtdrakten kan gi litt ekstra hjelp når du skal svømme eller bare holde deg flytende.

Husk også på at det finnes både hansker og sokker i neopren, det vil si samme materiale som selve våtdrakten er laget av. Det er ikke alltid nødvendig med hansker eller sokker, men på litt kjøligere dager kan de vært et godt komplement til våtdrakten.

Når en god våtdrakt gjør at du føler deg mer komfortabel og trygg på padlebrettet, da blir det også mye mer fristende å ta en tur på vannet. Det betyr igjen flere padleopplevelser, og våtdrakten kan fort vise seg å være en svært god investering.