Når de fleste nordmenn drar for å se fotball i utlandet, så er det de samme byene som går igjen.

Manchester.

Liverpool.

London.

Og i enkelte tilfeller både Dortmund og München.

Men hva om du tenker litt utenfor boksen? Ville det ikke vært kult å prøve noe litt nytt?

Nå som både Anfield og Old Trafford er overfylt av turister annenhver helg, så er det vel på tide å prøve noe mer autentisk. Kanskje prøve en by hvor fotballkulturen står sterkt, men hvor det er de lokale som fyller opp stadion?

Her får du fem europeiske byer hvor du kan se god fotball uten å sitte på tribunen sammen med 1000 andre skandinaviske fans.

Gelsenkirchen, Tyskland

Gelsenkirchen, en industriby i Ruhr-området, er hjemsted for FC Schalke 04, en av Tysklands mest kjente fotballklubber. Schalke 04 har en sterk lokal tilhengerskare og spiller sine hjemmekamper på Veltins-Arena, kjent for sin fantastiske atmosfære.

Byen tilbyr en unik blanding av industriell historie og fotballkultur. Fra Norge kan man fly til Düsseldorf eller Köln og ta tog eller leiebil til Gelsenkirchen, noe som gjør reisen relativt enkel.

Bilbao, Spania

Bilbao, i Baskerland i Nord-Spania, er kjent for sin unike kultur og er hjemstedet til Athletic Bilbao.

Klubben er kjent for sin politikk om bare å bruke spillere fra Baskerland eller med baskiske røtter. Athletic Bilbao spiller på det imponerende San Mamés stadion, kjent for sin intense atmosfære. Bilbao er tilgjengelig via fly fra Norge, med en mellomlanding i en større europeisk by, og tilbyr en spennende blanding av fotball og kultur.

Braga, Portugal

Braga, ofte oversett til fordel for Lisboa og Porto, er en historisk by i Nord-Portugal. SC Braga, byens hovedlag, har de siste årene blitt en utfordrer i portugisisk fotball.

Klubben spiller på Estádio Municipal de Braga, kjent for sitt unike design, da det er bygget inn i et fjell. Direktefly fra Norge til Porto og deretter en kort tog- eller bilreise gjør Braga tilgjengelig for norske fotballfans.

Graz, Østerrike

Graz, Østerrikes nest største by, er et mindre kjent reisemål for fotball. Sturm Graz, byens toppklubb, har en solid historie i østerriksk fotball og spiller på Merkur Arena.

Byen tilbyr en sjarmerende blanding av historie og moderne liv, med fotballen godt integrert. Direktefly til Wien fra Norge og deretter en togreise til Graz er en enkel reisevei.

Genk, Belgia

Genk, en by i den flamske regionen i Belgia, er hjemsted for KRC Genk, en klubb kjent for sin ungdomsutvikling.

Klubben har produsert flere toppspillere og spiller sine hjemmekamper på Luminus Arena. Genk tilbyr en autentisk belgisk fotballopplevelse, borte fra de mer kjente byene som Brussel og Antwerpen. Fly fra Norge til Brussel og deretter en kort togreise gir enkel tilgang til Genk.