Noen fotballentusiaster er så heldige at de har tilgang til en gigantisk hage, eller kanskje et helt jorde ved siden av den egne boligen. Da er det definitivt på sin plass med et par skikkelige fotballmål, festet til bakken med ordentlige stolpesko eller annet egnet fundament. Samtidig vil du kanskje også støpe platting, slik at det er mulig å lage en liten tribune?

Det trenger ikke å være komplisert

Å støpe fundament trenger ikke å være spesielt komplisert, du trenger bare å sette deg godt inn i hva du må gjøre for å få et godt resultat. Som i mange andre situasjoner, er det å støpe platting og stolpesko helt avhengig av et godt forarbeid. Det gjelder på flere områder, men vær ekstra nøye med følgende:

  • Det er viktig å ta høyde for at det kan bli skikkelig kaldt i Norge, med tilhørende tele og bevegelser i bakken. Med riktig fundamentering trenger det ikke være en utfordring.
  • Sørg for å velge stolpesko og andre materialer som er tilpasset det du skal montere. Et fotballmål har vanligvis flere festepunkter, noe som alltid er en fordel.

Det er avgjørende å finne en balanse mellom stabilitet og enkelhet – slik at du verken bygger for stort og tungt eller for spinkelt.

Fra ferdige elementer til fundament du støper selv

Det finnes mange forskjellige alternativer å velge mellom når du skal støpe et fundament i bakken, hovedsakelig delt inn i to hovedkategorier:

  • Helt ferdigstøpte fundamenter, det vil si en betongkloss med integrert stolpesko. Disse kan helt enkelt bare plasseres i bakken.
  • Fundamenter du støper selv, vanligvis i et rør. Slike løsninger åpner for uendelige muligheter for tilpasning når det gjelder dimensjoner og plassering.

Helt til slutt er det avgjørende med god planlegging. Tid du bruker på å lage en god tegning vil du helt garantert få god uttelling for senere i prosessen. Lykke til med arbeidet!