Nordmenn elsker engelsk fotball, det er det ingen tvil om. Det er noe som helt fra 1970 ble en fast begivenhet for fotballgale nordmenn hver lørdag ettermiddag under tippekampen.

Etter hvert ble folk supportere i engelske klubber, og man kunne ikke la være å reise over til den enda mer fotballgale øya. I dag er fotballreiser til England like vanlig som å bytte undertøy om morgenen. Her følger en liten oversikt over hvordan man kan gå fram for å finne siste nytt om fotballopplevelser i England.

Manchester

Det er mye som tyder på at det er Manchester United som har den største fanskaren i Norge, med over 43000 medlemmer. En grunn til at man melder seg inn i supporterklubben er for å støtte klubben i sitt hjerte, men også for å oppnå gode tilbud på fotballreiser over til industribyen.

Det er ikke bare når det gjelder spesielle kamper man kan finne tilbud på, men både flyreiser, hotell og andre ting. Dermed blir opplevelsen helt optimal, spesielt dersom laget drar av gårde med seieren. Det er på denne siden man kan melde seg inn, og finne de aller beste tilbudene om man er supporter av Manchester United supporterklubb.

Det finnes dessuten mange andre nettsider som tilbyr fotballturer og fotballbilletter for fotballfans over hele landet. Da er det lurt å sjekke hvilken kamp som spilles. Kanskje får man se en kamp mot den største rivalen.

London er et godt utgangspunkt for å se fotball fra Premier League. Med hele 6 lag i Premier League, og en rekke andre lag på lavere nivå, har storbyen nok av muligheter å by på. De seks lagene er:

  • Arsenal
  • Chelsea
  • Crystal Palace
  • Tottenham
  • Watford
  • West Ham

De har alle store supporterklubber, enten i Norge eller Skandinavia, og noen av dem har flere supporterklubber. Igjen er det genialt å melde seg inn i klubben når man skal vise den sitt engasjement og der kan man være med likesinnede og planlegge fotballreiser sammen.

London har flere flyplasser, og det går fly fra flere flyplasser i Norge. Derfor er det enkelt å komme seg til London for å se fotball.

Liverpool

Den legendariske byen ved Merseyside er både kjent for The Beatles og fotball på høyt nivå. Det er mange nordmenn som opp gjennom årene har sluttet seg til Liverpool, som til og med har hatt en del nordmenn på laget. Til frustrasjon for mange, men til livslangt kjærlighetsforhold for andre, er Liverpool en av de klubbene som skaper mest engasjement i Norge. Everton er også en klubb fra byen som ligger litt nord for Wales, men ikke langt fra Manchester.

Dette var bare en liten oversikt over noen av fotballklubbene i den øverste divisjonen i England, Premier League. Dersom man vil ha en oversikt over enda flere supporterklubber, kan man gå inn på nettsiden for britisk fotball.

Her finner man en rekke fotballklubber man kan støtte. Noen befinner seg i en håpløs situasjon langt nede på tabellen, mens andre har fått en ny giv. Kanskje er tiden inne for å følge et nytt spennende lag med lokale gutter som gir alt for sin trener i hver kamp, eller kanskje man skal slå til med en toppkamp i en av verdens beste ligaer. Det er ikke umulig at man får oppleve noe av de beste fotballøyeblikkene i Europa i den kommende sesongen som nettopp er sparket i gang. Høsten er her, og fotballøya er nettopp kommet i gang med sine kamper i serie og cup.