Det er faktisk helt umulig å forutse eller tippe riktig utfall hundre prosent korrekt. Selv om det statistisk sett er en overveiende sjanse for at det ene laget vinner, kan selv David slå Goliat. Det er faktisk noe som skjer hvert eneste år, enten det er i serie, cup eller internasjonal kamp. Man ser stadig vekk eksempler på at små klubber vinner over store lag, som for eksempel da Rosenborg slo Milan på bortebane i 1996 Champions League. En av grunnene til at de vant, var at det ikke var noen som forventet det.

Det er en rekke faktorer som det kan være smart å se på, dersom man vil øke sjansen sin for å tippe riktig på kampene. Det er viktig å forstå spillet, og ikke minst hvordan fotballen fungerer i en større sammenheng. I et seriespill er det for eksempel ikke alle kamper som er like viktige, enten fordi man allerede leder med mange poeng, har en annen viktig kommende kamp, har skadede spillere, eller har for vane å tape mot denne motstanderen.

*Statistikk
kan være en metode å bruke for å se på mulighetene for å tippe riktig resultat. Dersom to motstandere har en klar tendens i sine oppgjør, kan det tenkes at det er stor sjanse for at det samme laget vinner igjen. Det er mange nettsider som leverer ut statistikk om de fem eller ti siste oppgjørene, og det kan være en god pekepinn.

*Hjemme -eller bortebane
er en faktor som er viktig. Det er en stor tendens til at det er en fordel å spille på hjemmebane. Det kan også være lurt å se på hvor langt et lag må reise i forhold til å få nok restitusjon og god oppladning før kampen. Det finnes likevel mange lag som har en kjempegod bortestatistikk mot andre lag.

*Skader og suspensjoner
er ting man bør sjekke før en kamp. Har en favoritt på papiret mange spillere ute med skade eller suspensjoner, da kan plutselig situasjonen være en helt annen. Kanskje er viktige spillere som ofte kommer i avgjørende situasjoner ute med skade, og laget blir redusert vesentlig. En suspensjon kan ha samme effekt, enten på grunn av for mange røde eller gule kort, eller andre straffer.

*Er det serie eller cup.
I cup spiller man utslagsrunder, og det tapende laget ryker ut. Dersom er lag aldri har kommet langt i cupen, da kan det være en indikator på at de ryker ut, når intensiteten øker. Det kan også bety at denne gangen må bli den første. Det kan være en faktor som kan ses i sammenheng med andre faktorer. Er det seriekamp, kan man se på hvor i sesongen man er, hvor på tabellen lagene ligger, også videre. Er det viktig for det ene laget å vinne for å unngå nedrykk, kan det tenkes at dette laget vil gi enda noen prosent for å vinne. En middelhavsfarer, altså et lag som ligger midt på tabellen, har sjelden nok motivasjon for å vinne.

*Kunstgress eller naturlig underlag.
Det kan være smart å sjekke ut denne faktoren. Det er litt forskjell å spille på de to underlagene, og dersom kampen går på for eksempel kunstgress, da kan det laget som er vant med å trene på kunstgress, være mer vant med å spille på en slik bane.

*Værforhold
kan også ha en innvirkning på kampresultatet. Dersom banen ligger øst-vest, så kan det hende et lag spiller med sola i øynene, noe som kan være en ulempe for keeperen. Det kan også være vind som gjør at det kan bli vanskeligere for det ene laget å få til godt spill.

Det å tippe er et sjansespill hvor det kan være vanskelig å få mange riktige. Men dersom man ser på disse ulike faktorene vil man kanskje kunne begrense feilene. Man skal likevel alltid huske uttrykket ”fotballen er rund”, noe som betyr at alt kan skje.