Fotball troner øverst på listen over verdens mest populære sporter. En enkelt fotballkamp kan trekke titusenvis til stadion og millioner klistret til skjermen, kun for å få med seg en kamp mellom to lag på andre siden av koden. Uansett hvor i verden du befinner deg så kan det være du treffer på en person som heier på det samme laget som deg, spesielt hvis du er supporter for et engelsk fotballag. Selv om fotball har vært ultrapopulært i Europa i lange tider, og også Sør-Amerika og Afrika, er andre steder i verden ved å følge etter. I asiatiske land investeres det milliarder i stadioner og kjente fotballspillere, og fotball er ved å få et enormt fotfeste også der. Men hva er det egentlig med denne sporten som gjør den så populær?

Er det  på grunn av Power of Masses?

En stor faktor til at fotball er så populær, er fordi det rett og slett er så mange som er tilhengere allerede. Fotballens popularitet har økt i takt med teknologien, fordi vi ar tilgang til å se en kamp i sanntid, kontra for femti år siden når du måtte les resultatene dagen(e) etter fotballkampen, eller kanskje du var heldig og kunne høre kampen på radio. Vi kan vel bare tenke oss at fotball var en sport, som var på rett sted til ett tid. Om det er tilfeldig eller ikke, er kanskje et åpent spørsmål, fordi det er ikke sikkert kunst-skøyting hadde kunne stått på pallen i stedet for fotball.

I takt med den teknologiske utviklingen må vi i hvert fall kunne si det har blitt enklere å bli fotballsupporter. Du kan heie på et lag på den andre siden av jordkloden og være like oppdatert på resultater, skader, frispark og offside.

Samler alle mulige mennesker

En enkelt fotballkamp trekker ikke bare millioner av mennesker, de kommer også fra lale lag i samfunnet. Fattig eller rik har ingenting å si under en fotballkamp, da er det bare pasjonen for laget som teller. Og de fleste har ingenting å tjene på om favorittlaget vinner, utover ære og gleden over at alget vant. Det er vel kun spillerne. Eierne av laget og de som spiller på selve kampen som får noe økonomisk utbytte. Å være supporter er samlende og selv om laget får poeng, på bekostning av en vinnerkupong, er det like fullt gøy. Fotball er for øvrig den sporten som folk spiller mest på, og casino online trekker også gamle spillere til å være ambassadører – så spill og fotball går på mange måter hånd i hånd.

Det som i hvert fall er sikkert, er hva fotballen har å by på. Fotball trekker dedikerte supportere, topp-trente spillere, det er dype røtter i rivaler og alder har ingenting å si. Fotball kan være like gøy å se på for en ti-åring som en åtti-åring. På tvers av landegrenser, kultir, religion og hva annet er av forskjeller i verden, er det ingenting som kan samle like mye som en god fotballkamp mellom de største rivaler.

Vi får la resten være opp til historikerne.