COVID-19-pandemien kom som lyn fra klar himmel og satte verden vi lever i på pause. Konsekvensen av pandemien var og fortsetter å være massiv på store deler av jorda, og den eneste strategien for å dempe den raske spredningen av sykdommen har vært å følge sosial distansering. 

For å få den sosiale distanseringen i praksis har flere land innført lockdown, som resulterte i nedleggelse av forretninger, offentlige steder og treningssentre. Selv om dette har vært nødvendig har det hindret mange aspekter av menneskers liv, inkludert rutinemessige treningsaktiviteter. Dette har videre resultert i forskjellige psykologiske problemer og alvorlige kondisjons- og helseproblemer for flere.  

Måter man kan trene hjemme 

Likevel er ikke håpet borte. Vi har vært nødt til å omstille oss, og derav har mange har lært seg nye metoder for å holde seg i aktivitet. 

Følg en online treningstime

Når treningssentrene ble stengt var det mange som bevegde seg over til treningstimer online! Med teknologien vi er så heldige å ha i dag, så fungerte dette sømløst for de fleste. Mange av disse var i tillegg gratis for å inkludere så mange som mulig. 

Hold deg i bevegelse

Å gå på tur i nabolaget eller i den norske marka var også en favoritt blant mange. I Norge var vi så heldige å få lov til å gå turer for å få frisk luft og dette var det mange som dro nytte av. Selv turer i små områder, til og med bare det å gå rundt i rommet innendørs er med på å holde deg aktiv. 

Fotball i bakgården…

Stå opp

Under nedstengingen av Norge var det mange som ble sittende dag inn og dag ut. Det er selvfølgelig vanskelig å holde seg like aktiv som før når man ikke lenger reiser til og fra jobb. Det er derfor viktig å redusere stillesittende tid ved å reise seg opp når det er mulig. 

For best mulig helse er det ideelt for mennesker å avbryte sitte- og hviletid hvert 30. minutt. Et tips mange fikk med seg og som fortsatt er en god idé er å sette opp et stående skrivebord. Dette kan man skaffe seg ved enten å kjøpe inn et høyt bord eller stable en haug av bøker eller annet materiale for å kunne arbeidet mens man står. 

Vær obs på hva du putter i kroppen

For optimal helse er det i tillegg viktig å huske å spise sunt og holde seg hydrert utover dagen. https://www.bodylab.no produserer mange gode alternativer for mellommåltid mellom fysiske aktiviteter. Helsedirektoratet anbefaler blant annet drikkevann i stedet for sukkerholdige drikker. Sørg for å ha rikelig med frukt og grønnsaker i huset, og begrens inntaket av salt, sukker og fett. Til slutt er også fullkorn å foretrekke fremfor raffinert mat.

.