Det er ikke enkelt å se på eller spille fotball utendørs i løpet av vintersesongen, gitt det lunefulle norske været. Derfor vil de aller fleste nøye seg med fotball på TV i løpet av vinteren, noe som passer utmerket når det er kaldt og fælt ute. Pass også på godt brensel, slik at du får det skikkelig koselig og varmt foran skjermen.

Lønner det seg med strøm eller ved?

De høye strømprisene har fått utrolig mye oppmerksomhet i løpet av 2022, og det er sikkert mange fotballentusiaster som har sett seg nødt til å droppe noen fotballreiser for å betale sure strømregninger. Da er det greit å ha et forhold til hvorvidt det er fornuftig med strøm eller annet brensel, som for eksempel ved.

Den særnorske strømstøtten har åpenbart svært mye å si for regnestykket, og per slutten av 2022 er det egentlig nesten alltid rimeligst å fyre med elektrisitet. Det gjelder særlig hvis du har varmepumpe, da du får mer varme per kilowattime med en slik løsning. Samtidig kan ved være et kjempegodt komplement, ikke minst ved skikkelig kulde og ekstra høye strømpriser.

Vedfyring til kos og hygge

For de aller fleste nordmenn er det strengt tatt ikke nødvendig å fyre med ved, da andre oppvarmingskilder gir den grunnleggende oppvarmingen i de aller fleste norske hus. Det kan dreie seg om panelovner, varmepumpe, gulvvarme eller fjernvarme – løsninger som er betydelig enklere enn manuell fyring med ved.

Derfor dreier seg vedfyring også i stor grad om kos og hygge. Det er helt enkelt ekstra koselig med fyr i peisen når du skrur på TV-en for å se en spennende fotballkamp. Kanskje er det ikke helt den samme opplevelsen som å være tilstede på stadion i England, men en bra kamp foran peisen en mørk vinterkveld er definitivt også noe som de aller fleste norske fotballentusiaster kan sette pris på.