Qatar har aldri deltatt i en verdenscupfinale. Og i år er det lille landet som er vertskap for mesterskapet. Omtrent 2,7 millioner mennesker bor i emiratet. Hos oddsbonuser360.com  kan du plassere veldig gode sportsspill, så absolutt også for toppspillene i FIFA World Cup 2022. I tillegg til vertskapet Qatar, har 28 andre nasjoner allerede meldt seg på World Cup 2022, som finner sted fra november 21. til 18. november. desember finner sted, kvalifisert. De tre siste deltakerne avgjøres i tilsvarende sluttspill frem til juni.

Hvem er favorittene til Qatar?

Deltakerlandene er absolutt ikke alle dårlige, men det har selvsagt dukket opp noen favoritter og motstandere som skal tas på alvor i kvalifiseringen. I det følgende presenterer vi hvilke land dette er.

Tyskland

Hvis det ikke hadde vært denne kampen mot Nord-Makedonia våren 2021, kunne det tyske laget ha en upåklagelig rekord når det gjelder VM-kvalifisering. Men det er ikke et brukket bein, for du kan fortsatt vinne 9 av 10 kamper. Rekorden viser også 36 mål med kun fire innslupne mål. Selv om gruppe J var ganske lett besatt, klarte Hansi Flicks lag likevel å avslutte den internasjonale sesongen 2021 på et rimelig tilgivende grunnlag takket være seiersrekke.

Nederland

For Oranje var det endelig den etterlengtede lykkelige slutten. Nederland sikret seier i gruppe G ved å slå Norge med to poeng over Tyrkia. Laget hadde tidligere gitt bort det første matchpoenget med 2:2 i Montenegro.

Danmark

Navnet sier alt her. «Danish Dynamite» var absolutt overlegen i gruppe F. Enten Israel, Østerrike, Færøyene eller Moldova, alle ble beseiret. Først i siste gruppespill mot Skottland innrømmet Danmark tap.

Frankrike

I gruppe D, som inkluderte Frankrike, Finland, Ukraina, Bosnia-Hercegovina og Kasakhstan, fant «Les Bleus» det vanskelig. Franskmennene innrømmet tross alt ikke noe nederlag, men de måtte leve med tre uavgjorte kamper.

Belgia

I gruppe E med Wales, Tsjekkia, Estland og Hviterussland tapte Belgia bare ett poeng. I de andre kampene scoret belgierne 24:5-mål på syv kamper. Fotballverdenen venter derfor igjen på en stor hit fra de godt betalte belgierne i 2022.

Kroatia

Gruppe H var et skikkelig head-to-head-løp. Kroatene beseiret til slutt Russland 1-0 14. november, det var under oppgjøret for å si det sånn. De kvalifiserte seg umiddelbart. Det var veldig bittert for russerne fordi målet for kroatene var et selvmål. Luka Modrics lag tapte kun den første kampen i gruppen (Slovakia, Slovenia, Kypros, Malta) i Slovenia. Ti kamper resulterte i 23 poeng og 21:4-mål.

Serbia

Gruppe A ble også avgjort i siste kamp. Favorittene Portugal ble sendt til sluttspillet av Serbia med 2-1 seier. Selv om det var Portugals eneste nederlag, var det også det avgjørende nederlaget. Til slutt gikk begge lag til finalen med 17 poeng. Portugal hadde imidlertid den bedre og også lettere målforskjellen. Men det kunne ikke hjelpe Ronaldo og Co..

Spania

Spania har seks seire, en uavgjort og ett tap. Målforholdet er 15:5 mål. Resultatet var solid i gruppe B (Sverige, Hellas, Georgia, Kosovo). Samtidig var hun egentlig ikke enestående. 19 poeng ble scoret på 8 kamper.

Brasil

Brasil ble det første søramerikanske laget til å nå verdenscupen gjennom et skudd fra Olympique Lyons Lucas Paqueta. Neymar gjorde forarbeidet. Samtidig ble det imidlertid ikke flere mål i dette oppgjøret med Colombia. I den tolvte kampen var det Brasils ellevte seier.

Argentina

Argentinerne kunne sikret seg billett til Qatar med en 0-0-seier over brasilianerne på en usminket, men svært effektiv måte. Det fant sted fire kamper før slutten av Sør-Amerika-kvalifiseringen. I tillegg har Lionel Messi og Co. ikke sluppet inn mål på seks kamper. Likevel lyste de sjelden foran.

England

Mot slutten var det faktisk bare en formalitet. Med forrykende 10:0 feiret «Three Lions» en forrykende seier i den siste kampen mot San Marino. De endte på toppen av tabellen i gruppe I (Polen, Ungarn, Albania, Andorra, San Marino). Rekorden viser ingen tap, 26 poeng og 39:3 mål.

Sveits

Europamesteren Italia gikk glipp av direktekvalifiseringen. Grunnen var enkel, Sveits tok sjansen, det gjorde ikke italienerne. I den dramatiske langdistansefinalen scoret Nati tre ganger mot Bulgaria. I Nord-Irland kunne italienerne derimot bare oppnå remis. Sveits vant gruppe C (nederst i gruppen: Litauen) foran Italia. Det sendte Italia inn i sluttspillet.

Iran

En knepen 1-0 seier over nabolandet Irak var nok til at Iran sikret seg billett til VM tidlig. I den asiatiske kvalifiseringsgruppe A kan ikke Iran lenger slås ut av en av de to øverste plassene etter denne seieren. Iran deltar i en verdenscupfinale for tredje gang på rad.

Sør-Korea

Etter å ha slått Syria 2-0, kan ikke Sør-Korea lenger skyves ut av de to øverste plassene i Asia gruppe A. Her kunne Sør-Korea tidlig sikret seg billetten til EM-sluttspillet. Sør-Korea har dermed kvalifisert seg til en verdenscupfinale for tiende gang på rad.

Ecuador

Selv om Ecuador led et nederlag i Paraguay på den nest siste kampdagen, klarte de å sikre sin fjerde VM-opptreden i Sør-Amerika-kvalifiseringen.

Uruguay

Uruguay var verdensmestere i 1930 og 1950 og er nå tilbake i Qatar. På den nest siste dagen i Sør-Amerika-kvalifiseringen sikret Uruguay billetten ved å slå Peru 1-0.

Canada

Canada er endelig tilbake for første gang på 36 år. Kanadierne gjorde nettopp det en dag før slutten av CONCACAF-kvalifiseringen da de endte på toppen av tabellen. I denne andre verdenscup opptredenen har kanadierne til og med rom for forbedring. De ble eliminert i 1986 uten noen poeng eller mål.

.