I takt med att allt fler långivare kommer ut på marknaden så ökar också konkurrensen. Detta är naturligtvis till fördel för dig som vill hitta billiga lån, eftersom många aktörer tvingats se över sina villkor för att hålla sig relevanta och fortsätta få in kunder. Ett lån utan ränta innebär kort och gott ett lån där man valt att ta bort räntan helt och hållet. Har man tur kan man till och med hitta ett räntefritt lån som också är fritt från andra avgifter, vilket betyder att lånet är helt gratis. Vi rekommenderar räntefria lån till dig som är i behov av ett mindre lånebelopp och som kan betala tillbaka lånet snabbt. Orsaken till detta är helt enkelt för att löptiden för räntefria lån brukar vara mycket kort.

Vad är ett lån utan ränta?
Som tidigare nämnt är ett lån utan ränta precis vad det låter som – möjlighet att låna pengar och bara betala tillbaka själva amorteringen, utan räntan. De här erbjudandena ser man vanligtvis hos långivare som erbjuder mindre mikrolån eller SMS-lån, eftersom räntefria lån bara tilldelas den som vill låna ett lågt belopp.

Det är inte helt ovanligt att långivare erbjuder lån utan ränta till nya kunder som ansöker om ett lån för första gången. Detta kan ses som ett välkomsterbjudande och innebär att du kan låna helt räntefritt. Det finns dock en hållhake. Har du inte möjlighet att betala tillbaka beloppet i tid kommer lånet att bli mycket kostsamt.

Hur länge är lånen räntefria?
Hur lång räntefri period du får beror helt på långivaren som tilldelar dig lånet eller krediten. Det vanligaste är att den räntefria perioden brukar löpa under 14-30 dagar. Lyckas du hitta ett lån utan ränta som har få eller inga extra avgifter är det här helt klart det bästa alternativet.

Välj det bästa lånet utan ränta för dig
Även om lån utan ränta kan anses riskfria behöver du fortfarande se till att ha koll på hur lånen fungerar. Oftast är det just SMS-lån som kommer med denna funktion och SMS-lån är kända för sina otroligt höga kostnader. Genom att jämföra marknaden och se vilka räntefria lån som finns kan du minska risken att dra på dig extra skulder och få ett lån som faktiskt inte kostar dig något alls.

Vilket räntefritt lån som passar dig bäst är svårt att säga, eftersom alla har sina egna individuella behov och önskemål. Vi anser dock att det bästa räntefria lånet är ett lån som är så billigt som möjligt, även när det gäller andra avgifter. När du jämför olika lån rekommenderar vi därför att du tittar på följande:

• Hur lång är den räntefria perioden? Det vanligaste är att den ligger någonstans mellan 14-30 dagar, men variationer kan förekomma.
• Har du möjlighet att använda pengarna till vad du vill? Till exempel biljett till fotbollsmatch, inredning eller för att betala fakturor.
• Hur ser det ut med andra avgifter? Många räntefria lån kommer med höga kostnader i form av fakturaavgift, uppläggningsavgift och administrationsavgifter.
• Glöm inte att titta på den effektiva räntan. Den effektiva räntan berättar hur dyrt lånet blir i sin helhet, med alla eventuella avgifter inkluderade.
• Hur ser det ut med utbetalningstid? Många räntefria lån betalas ut väldigt snabbt, så att du får pengarna på kontot inom några minuter.
Då passar ett räntefritt lån
Det kan låta som att räntefria lån lämpar sig för alla olika situationer, för vem vill inte ha ett lån som är nästintill gratis? Antagligen alla, men räntefria lån passar t.ex. inte bra för dig som redan har en svag ekonomi och är osäker på om du kan betala tillbaka lånet i tid. Låneformen passar dock betydligt bättre för den som är i behov av ett mindre belopp och som kan betala tillbaka snabbt. Räntefria lån är kända för att vara små, samtidigt som de har korta återbetalningstider på bara några dagar. Känner du att du är säker på att du kan betala tillbaka i tid är ett räntefritt lån utan avgifter det självklara valet. Med den här låneformen behöver du inte betala tillbaka en krona mer än vad du faktiskt har lånat.

Vi hjälper dig att jämföra marknaden, så att du kan hitta det absolut bästa räntefria lånet för dig. Långivarna är många och det finns flera som erbjuder gratis lån till sina både nya kunder och gamla kunder. Det är nämligen inte helt ovanligt att långivare belönar trogna och ansvarsfulla kunder med gratislån om de väljer att återkomma nästa gång de är i behov av pengar.

Ett räntefritt lån är bland de bästa låneformerna du kan hitta på marknaden. Med ett lån utan ränta slipper du betala extrakostnader och behöver bara betala tillbaka det belopp som du faktiskt har nyttjat. Vi hjälper dig att hitta bra och billiga räntefria lån som passar för alla situationer.