Denne artikkelen er sponset av Nano Finans

\* Den nominelle renten er fra 6,39% og opp til 21,95% mens den effektive renten er fra 6,81% til 24,4%.
Ønsker du for eksempel å låne et litt større beløp, kan du låne 150 000 kroner, over 10 år, med en effektiv rente på 13,2%.
Kostnadene på dette lånet vil være på 112 573 kroner, og det totale tilbakebetalingsbeløp vil lyde på 262 573 kroner. \*

Hvordan få råd til flere fotballturer?

Alle fotballidioter elsker å reise på kamp for å se de viktige kampene og ikke minst se heltene «live». Det er fort gjort å drømme seg bort til Anfield eller et annet stadium men ofte så forblir dette med drømmen. Grunnen til dette er gjerne økonomi. Det er ikke lett for fotballidioter eller andre å spare penger til å reise på fotballtur. Derfor har vi laget en liten guide til deg som ønsker å bedre råd til å reise på fotballturer.

Når hadde du lønnsforhøyelse sist?

Nordmenn er ikke flinke til de vanskelige pratene som f.eks lønn med sjefen. Derfor kan du ha gått i flere år uten å kreve en eneste krone mer i lønn. Du ønsker ikke å ta den vanskelige praten og det er helt forståelig. Likevel så mener vi at du burde det, det kan være utrolig mye å hente på det. Hvis du ikke har fått lønnsforhøyelse på en god del år så gjør du følgende:

  1. Skriv en epost til sjefen din med emne «jeg ønsker en prat»
  2. Fortell kort i eposten hva du ønsker å snakke om og hvorfor
  3. Forbred deg godt til møte og finn ut hva markedslønn er nå

Det er ikke sikkert du vil få lønnsforhøyelse men du vet ikke svarer på det før du spør. Om du får 1000,- kroner i måneden i lønnsforhøyelse så har du plutselig nok til to helgeturer for å se på fotball England.

Reduser kostnadene dine

Dette er kanskje ikke den aller mest gøyale tingen å gjøre men ved å se på kostnader du har i dag så kan du redusere utgiftene dine betraktelig og ikke minst frigjøre midler til å reise på fotballtur. Hvis du i dag f.eks har mye kredittkortgjeld eller forbruksgjeld så kan du refinansiere denne gjelden. Fordelene med refinansiering er mange men den viktigste fordelen er at du kan spare penger som du heller kan bruke på fotballturer.

Du bør også se på alle kostnader du har som f.eks strøm, telefon, tv-abonnement og andre utgifter du har. Hvis du i dag ikke har gjort noe for å redusere dine kostnader her så vil du garantert få bedre avtaler enn du har i dag. Det krever litt jobb men det er absolutt verdt det.

Selg unna ting

Det er utrolig mange av oss som har ting vi ikke bruker og som andre har bruk for. Gå igjennom garasje, loft og kjeller for å finne skjulte skatter som du kan selge. Midlene du får i fra salget kan du bruke på å finansiere din neste fotballtur.

Lag et budsjett

En utrolig effektiv måte å få bedre råd på er å gi deg selv de beste forutsetningene for å spare penger. Ved å lage et budsjett og få oversikt over dine utgifter så kan du bruke dette for å spare penger. Kanskje har du noen poster som du kan redusere og dermed allokere mer penger til fotballturer. Vi anbefaler at man setter opp et sparemål og får hele familien med på å klare dette.