Aktiv livsstil

En aktiv livsstil anbefales for alle. Det hjelper både fysikk og psyke å sørge for god kroppslig helse, samt at det forlenger livsløpet gjennom å motvirke en rekke livsstilssykdommer. Mer enn 80 % av alle barn deltar i organisert fysisk aktivitet. Eldre oppfordres til 30 minutter fysisk aktivitet per dag.

Fotball og skader

På nåværende tidspunkt anses fotball som en av de mest populære fysiske aktivitetene i Norge. Flere tusen ungdommer er aktive innen sporten, og i tillegg velger en rekke voksne å spille på fritiden. På denne måten fostres både samhold, ferdigheter og sunne vaner.

Til tross for dette, kan nettopp en slik aktiv livsstil resultere i ikke bare god helse, men dessverre også skader. Fotball har en høy frekvens av skader. Disse omfatter som regel lyske, bekken, hofte, lår, kne, legg, fot eller ankel. Dette kan ta form av akutte hendelser som forekommer ved hard trening eller i kamp. Slike skader kan eksempelvis være vridninger i knær, overtråkk, eller korsbåndsskade.

Belastningsskader forekommer også, men her markerer skade og ubehag sin ankomst gradvis. Disse kan være resultater av vanlig trening der man ganske enkelt overbelaster kroppen over tid. Denne typen skader kan potensielt være like skadelig som akutte, da de er lette å overse.

Klinikk for alle

Men dette betyr ikke at fotballkarrieren nødvendigvis er over, eller at man ikke lenger kan opprettholde en aktiv livsstil. Kjeden klinikkforalle tilbyr nemlig gode løsninger for alle sine kunder med sine 30 klinikker. Klikken kan nås via telefon eller online booking. Tilbudet gjelder dessuten en akuttvakt som er åpen alle dager, inkludert helger og helligdager.

Her får man blant annet tilgang på fysioterapeuter, osteopater, naprapater og muskelterapeuter. Pasienters skader og ubehag behandles av en profesjonell og vennlig stab. Det jobbes ikke bare for å avdekke underliggende årsaker, men også å behandle dem og så godt som mulig sørge for at pasienter kan gjenoppta en sunn livsstil.