Det er mye man kan tippe på innen online betting og oddstypene er mange. Man har såklart sportsbetting, hvor man kan tippe på alt fra fotball til hesteveddeløp. Det stopper likevel ikke på sport. Store hendelser som Eurovision er også populært på oddsmarkedet. I denne artikkelen skal det fokuseres på oddstyper i fotball, og vi presenterer en helhetlig guide over hva som finnes av odds. Alt fra det helt enkle, til de mer komplekse variantene. 

Hva er odds?

For nybegynnerne kan det være lurt å først og fremst vite hva odds er. Oddsen på det du tipper på kan først og fremst si noe om sannsynligheten av utfallet. Det sier deg også hvor mye du kan vinne om du tipper rett. 

Desimalodds er den absolutt vanligste typen du finner på norske sider for odds. Om arrangementet sitt utfall ble det du tippet på, så vil du vinne summen du la inn som innsats, ganget med oddsen. Når et utfall av en kamp er høyst sannsynlig, så ligger oddsen lavt, og det motsatte om sannsynligheten er lav. Desto høyere oddsen er, jo mer penger vil du vinne dersom det faktisk skjer og du har tippet rett.

Vinnerodds

Den enkleste formen for odds å tippe på er såkalte pre-match odds. Da tipper du på et utfall før kampen starter. Da har du god tid på deg til å tenke over hvilket lag du tror vinner, lese deg opp på hva andre tror, og ikke minst høre på det ekspertene sier. 

Vinneroddsen i store arrangementer, som eksempelvis verdensmesterskap, har holdt seg så og si uforandret i mange år, og alt tyder på at det kommer til å holde seg like stabilt en god stund fremover. Derfor anses dette som en trygg og enkel måte å prøve seg på oddsen. 

Odds på spillere

Du kan også legge inn en innsats på en spesifikk spiller før fotballspilleren starter kampen. Da må man naturligvis vite mer om et lag sine stjernespillere, som vil kreve noe mer kunnskap fra din side. 

Dette er en vanlig odds å benytte seg av spesielt i Europa- og verdensmesterskap. I Fotball EM har man tidligere kunne tippe på «Beste spiller», «Gullhansken» og «Beste unge spiller».

Live odds

Live odds er noe man etterhvert pleier å prøve seg på etter man har skaffet seg litt erfaring i oddsspill. Dette er den mest avanserte oddstypen ettersom du tipper på utfall i sanntid. 

Etter du har kjøpt en kupong ser du at oddsen beveger seg opp og ned samtidig som kampen pågår, og tipper deretter.