Dårlige vaner kan ha en negativt effekt på helsen din og prestasjonen din på banen. Blant de dårligste vanene finner vi røyking, dårlig kosthold og et stillesittende livsstil. Leger verden over anbefaler å trene regelmessig og spise sunt for å holde seg i god form. Dersom du prøver å stumpe røyken, men ikke lykkes, anbefaler vi å bytte tobakk med snus. Epok snus er et av merkene du kan prøve for å erstatte røyk. Den kommer i hele tolv forskjellige smaker. I tillegg er det en hvit snus som, i motsetning til brun snus, betyr at det ikke misfarger tennene dine.

Ute på banen

Blant utradisjonelle snusvarianter finner du hvit snus, som gjennomgår en kjemisk rensing som gjør at den ikke misfarger tennene. Snus vil gjøre det mulig for deg å trene og løpe mens du bruker det, og vil dermed ikke gi deg grunn til å stoppe og ta pause. På denne måten kan du fremme et sunt livsstil med aktivitet, samtidig som du bruker det. Visste du at snus er nitti prosent mindre skadelig enn røyk? Kombinerer du dette med en sunn diett og regelmessig trening, så har du en stor helsegevinst å hente inn. La oss snakke litt om sunne spisevaner.

Sunt kosthold

Du som er ute på banen og er aktiv må passe på hva du spiser, og sørge for at du får all den næringen kroppen din trenger for å fungere. Kroppen trenger å hente energi i forkant av en treningsøkt og da er det viktig å spise karbohydrater som brød og pasta, gjerne to timer før treningsstart. Egg er også en viktig kilde for næring, ettersom det inneholder de fleste viktige vitaminer og næringsstoffer som kroppen trenger. Du må også sørge for at du drikkelig rikelig under treningen og når du er ferdig. Etter en treningsøkt trenger kroppen væske og protein. Her vil en banan være et godt valg.